Den fantastiske drue Cabernet Sauvignon

10. marts 2021

Den fantastiske drue Cabernet Sauvignon


Cabernet Sauvignon er en sort af druer, der er kendt for sin tykke, holdbare hud og vinens modstandsdygtighed over for elementerne. Efter druens ”fødsel” begyndte sorten Cabernet Sauvignon at blive optaget i dele af Frankrig af vinproducenter, der søgte efter mere holdbare planter, der var relativt lette at dyrke, og druen fandt sin plads i regionen Bordeaux.

Cabernet Sauvignon planten er ikke så gammel som andre kendte druer. I det syttende århundrede i det sydvestlige Frankrig opstod en utilsigtet mix mellem en rød Cabernet Franc plante og en hvid Sauvignon Blanc plante, og blev således født den mest populære drue blandt amerikanske vindrikkere. Det blev faktisk ikke bevist, at Cabernet Sauvignon blev født fra Cabernet Franc og Sauvignon Blanc indtil 1996 af vinforskere ved UC Davis.

Bordeaux vinproducenter elskede druens sunde niveau af tanniner, hvilket betød, at vinen kunne udvikle sig i flasken i mange år. De besluttede også, at det reagerede utroligt godt på at tilbringe tid i eg, da eg bragte smukke nye smage ud. Resultatet var en vin, der var fyldig med et medium surhedsgrad, der var fantastisk til at drikke med mad. Da de begyndte at lege med sorten, begyndte de at blande den med andre druer, såsom Merlot, og skabte verdens mest berømte vinblanding: Bordeaux-blandingen.

Da Bordeaux-vinblandingen udviklede sig til en af verdens mest berømte og meget eftertragtede vine, spredte Bordeaux-mærket sig over hele kloden, og det samme gjorde druen Cabernet Sauvignon. Da navnet på druen spredte sig, og flere mennesker rundt om i verden begyndte at dyrke den, begyndte mange at kalde Cabernet Sauvignon for den store kolonisator, da den blev den mest plantede drue globalt, indtil Merlot overhalede den i halvfemserne.

Udover sin succes i Bordeaux blev Cabernet Sauvignon endnu mere succesfuldt, da det blev plantet i Californien. I 1976 slog en Cabernet Sauvignon fra Stags 'Leap i Napa-dalen de bedste Bordeaux-slotte i 1976-dommen i Paris i en blind smagstest. Fra det øjeblik blev Cabernet Sauvignon fra Californien lanceret, og man begyndte at blive bestille det i steakhouse rundt om i verden.

Cabernet Sauvignon

Som vin er Cabernet Sauvignon kendt for sin mørke farve, kroppen og et alkoholindhold på over 13,5%, hvor de fleste Cabernet Sauvignons, især dem fra steder som Californien, Australien og Chile, ofte er 14,5% og undertiden endda over 15%. Vinen er tør (ikke sød) og har et sundt niveau af tannin, hvorfor din mund tørrer ud, når du drikker den. Mange mennesker, der drikker Cabernet Sauvignon, siger, at de altid henter en smag af grøn peber i vinen sammen med tobak, cassis og mørke frugter som kirsebær sammen med et strejf af vanilje, der kommer fra vinens ældning i egetræet.